HPV-vaccinen giver ikke flere autoimmune sygdomme

HPV-vaccinen er beskyldt for mange ting, men det viser sig også at være en myte at vaccinen skulle kunne give autoimmune sygdomme. Det viser et nyt studie.

Vaccinemodstandere hævder ofte at HPV-vaccinen giver autoimmune lidelser. Det er lidelser, hvor kroppens eget immunforsvar angriber kroppens egne celler, og dermed giver alvorlige sygdomme. Flere studier har dog vist, at der ikke er nogen sammenhæng mellem HPV-vaccinen og en øget forekomst af autoimmune sygdomme. Et nyt studie viser nøjagtig det samme.

I det nye studier blev der indsamlet data fra 478 kvinder med autoimmune lidelser, og sammenlignet med 1869 kvinder uden autoimmune lidelser over en periode på 6 år. I studiet kiggede forskerne på frekvensen af de autoimmune lidelser og sammenlignede det med hvorvidt kvinderne var vaccineret mod HPV.

Resultatet var at HPV-vaccinen ikke giver en øget risiko for autoimmune lidelser. Faktisk så forskerne en lavere frekvens af autoimmune lidelser hos de vaccinerede kvinder i forhold til de ikke-vaccinerede kvinder.

Det nye studie er endnu et studie der slår fast, at HPV-vaccinen er sikker og at de mange myter vaccinemodstanderne spreder om HPV-vaccinen, kun er myter.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *