Liselott Blixt støtter Milena Penkowa

Formand for sundhedsudvalget Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti, går nu ud og støtter Milena Penkowa i HPV-sagen. Det er et angreb på ytringsfriheden når hun anmeldes til Styrelsen for Patientsikkerhed, mener Liselott Blixt.

Milena Penkowa forsøgte for nogle uger siden at skabe en ny forretning på de syge piger der mistænker bivirkninger ved HPV-vaccinen. I en række Facebookopslag spredte hun myter om at HPV-vaccinen skulle være farlig, som der ikke er videnskabelig evidens for. Samtidig tilbød hun pigerne en konsultation til 2500 kroner.

Overlæge Morten Frisch gik ud og kritiserede Milena Penkowa for at udnytte en gruppe svage og syge piger for at få profit.

Samtidig blev Milena Penkowa af nogle andre meldt til Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen tog sagen op, og det undersøges nu om Milena Penkowa har overtrådt loven, når hun tilbyder konsultationer. Milena Penkowa er nemlig ganske vist læge, men har ikke gennemgået turnus. Derfor må hun ikke selvstændig praktisere som læge og tilbyde lægelige konsultationer.

Støtte fra Liselott Blixt

Milena Penkowa der tidligere også er dømt for videnskabelig uredelighed og dokumentforfalskning, dog ikke af grov karakter, fik kritik fra mange sider. Men i en Facebook kommentar, udtrykte formand for sundhedsudvalget og folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Liselott Blixt støtte til Milena Penkowa.

Liselott Blixt kommenterede på et af Milena Penkowas opslag: Det er dybt kritisabel at man melder hende til Styrelsen for Patientsikkerhed. Herudover skrev hun at hun efterhånden synes at det er ytringsfriheden der er lagt under pres.

I et radiointerview med Radio24syv uddyber Liselott Blixt, at hun mener det er kritisabelt at læger der kritiserer noget der går mod Sundhedsstyrelsens anbefalinger, risikerer at miste autorisationen. Hun mener dermed at det er et angreb på ytringsfriheden.

Liselott Blixt har tidligere også støttet flere centrale personer i HPV-sagen, herunder også tidligere læge Stig Gerdes, der for nyligt mistede autorisationen, dog ikke i forbindelse med HPV-sagen.

Styrelsen undersøger konsultationerne

Men Styrelsen for Patientsikkerhed undersøger ikke Milena Penkowas uvidenskabelige udtalelser om HPV-vaccinen, men derimod det at hun tilbyder konsultationer som hun måske ikke må, når hun ikke har været i turnus.

Det handler derfor ikke om hvad Milena Penkowa har sagt, men derimod de ydelser hun tilbyder til klienter. Ydelser der udover forskellige kostanbefalinger også omhandler vurderinger af blodprøver.

Liselott Blixt: Jeg er ikke antivaccer

Liselott Blixts støtte til den tidligere bedrageridømte forsker, har fået nogen til at beskylde hende for at være modstander af vacciner – en såkaldt antivaccer. Det fik Liselott Blixt til på Facebook at melde ud at hun altså ikke er antivaccer, og at hun selv også er vaccineret.

Hun forklarer at hun kæmper for dem der oplever bivirkninger ved en vaccine, men går ind for at vaccinere. Tidligere har hun dog udtalt at hun ønsker at stoppe vaccinationsprogrammet mht. HPV-vaccinen. Det fremgik ikke af interviewet fra Radio24syv eller hendes Facebook-opslag om hun stadig har den holdning.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *