Schøtministeriets store HPV-tale

Schøtministeriet behandlede i dag noget så vigtigt som de mange HPV-myter der findes, og som skræmmer nogle forældre fra at vaccinere deres børn. 

Videoen er faktisk ret god, fordi den afliver en del af de falske myter der findes på de sociale medier. Hovedpointerne i videoen gennemgås her.

  • HPV-infektion er en kønssygdom der i nogle tilfælde kan føre til livmoderhalskræft. Man kan dø af livmoderhalskræft, så derfor vil flere risikere at dø, desto færre der bliver vaccineret.
  • Antallet af piger der fik vaccinen som 12-årig er faldet på fire år fra 90 til 25%.
  • Hele 80% af befolkningen har på et tidspunkt i sit liv haft kønssygdommen HPV, der er meget smitsomt og ikke kan beskyttes med kondom.
  • I Danmark bliver der foretaget ca. 6000 keglesnitsoperationer om året, dvs. operationer i underlivet. Dette skyldes at man har fundet forstadier til kræft i underlivet. 70% af disse operationer kunne være undgået hvis folk havde været vaccineret mod HPV.
  • I Danmark er der årligt ca. 375 kvinder der udvikler livmoderhalskræft og de 100 dør.
  • Siden 2009 har Sundhedsstyrelsen modtaget ca. 650 indberetninger omkring alvorlige måske bivirkninger ved HPV-vaccinen. Det kan være længerevarende kronisk hovedpine og smerter generelt som KAN være symptomer på sygdommen POTS.
  • De personer der er vaccineret og har udviklet symptomer på POTS udgør ca. samme andel som i befolkningen generelt. Der kan ikke påvises nogen sammenhæng mellem POTS og vaccinen, fordi det kunne være pigerne havde fået det alligevel og det derved intet har med vaccinen at gøre.
  • Sundhedsstyrelsen kan ikke afkræfte at det ikke er vaccinen der giver POTS, men det er SLET ikke dokumenteret at der skulle være en sammenhæng. Uanset hvad anbefaler Sundhedsstyrelsen alligevel at få vaccinen, fordi det er bedre at få POTS end livmoderhalskræft.
  • Selv i worst case tilfælde hvis det var sandt at vaccinen giver alvorlige bivirkninger, så er det altså kun 650 ud af over en halv million vaccinationer. Dvs. kun 0,13%.
  • Det er ikke dokumenteret at HPV-vaccinen forebygger livmoderhalskræft, fordi vaccinen ikke har været på markedet længe nok. Men det er derimod ekstremt dokumenteret at vaccinen forebygger HPV-infektioner der fører til celleforstadier der fører til livmoderhalskræft.

Schøt's NyUgesTale 161: HPV-vaccine

"… Nu har vi haft fokus på kræft i 20-25 år og hver gang forskere har opfundet alt muligt andet, så har folk sagt “hvorfor bruger i ikke jeres tid på en kur mod kræft!?!” og så finder de fandme på en vaccine og så reagerer folk med: “Ej men din vaccine mod kræft giver mig hovedpine!” og så kan jeg bare godt forstå at nogle af forskerne bliver lidt stramme i masken…"Det er fredag og tid til en tale fra Schøtministeriet.

Opslået af Michael Schøt på 27. januar 2017

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *