Synkopecenteret erstattes af nyt center og Jesper Mehlsen skal forske

Synkopecenteret erstattes af et nyt og større center for komplekse lidelser og Jesper Mehlsen stopper som kliniker for at forske.

Rygterne har længe gået om at Synkopecenteret skal lukke og Jesper Mehlsen skulle på pension. Det er dog ikke helt rigtigt, fordi faktisk erstattes Synkopecenteret af et nyt og større center der skal koncentrere sig om komplekse lidelser. Jesper Mehlsen går ikke på pension, men stopper som kliniker for at forske i netop komplekse lidelser.

Synkopecenteret har været et af de 5 HPV-centre der har været i Danmark. Nu lukket centeret, og Jesper Mehlsen skal derfor ikke længere være tilknyttet udredningen og behandlingen af piger, der mistænker bivirkninger ved HPV-vaccinen. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Synkopecenteret bliver erstattet af et nyt center til patienter med komplekse symptomer. Formålet er at styrke indsatsen overfor denne gruppe patienter, herunder de piger der mistænker bivirkninger ved HPV-vaccinen.

Synkopecenteret lukker den 30. juni 2017. For de eksisterende patienter, vil børn og unge overgå til Børne- og Ungeafdelingen på Herlev og Gentofte Hospital. De voksne indtil det nye center åbner, blive henvist til hjerteafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Jesper Mehlsen skal forske

Lederen af synkopecenteret stopper i selve centeret, men vil fortsat forske inden for disse komplekse lidelser. En del af forskningen foregår netop på piger der mistænker bivirkninger ved HPV-vaccinen, og her vil Jesper Mehlsen fortsat forske i baggrunden for deres lidelser samt mulige behandlingsmuligheder.

Hos en del af pigerne har Jesper Mehlsen fundet 3 forskellige autoantistoffer, og er igang med at undersøge om de samme autoantistoffer kan findes hos en vaccineret kontrolgruppe der ikke har oplevet symptomer.

Resultaterne forventes snart at blive publiceret, og selvom de ikke siger noget om en sammenhæng med vaccinen, kan det måske fortælle mere om hvad pigerne fejler og hvorfor.

3 comments

 1. Jesper Mehlsen (undertegnede) ser forsat voksne patienter mistænkt for bivirkninger efter HPV-vaccination. Synkopecenteret er forsat en del af hjertemedicinsk afdeling på Bispebjerg Frederiksberg Hospial. Jesper Mehlsen forsætter med at se patienter indtil det nye center for komplekse sygdomme etableret i 2018. Forskningen er intensiveret – dels med udvidelse af undersøgelserne af autoantistoffer og dels med undersøgelse af cellernes energiproduktion og dermed om nedsat funktion af cellernes mitokondrier kan forklare den meget udtalte træthed og trætbarhed, som patienterne oplever

  1. Tak Jesper.
   Vi er mange der følger med på sidelinjen og er taknemmelige for det arbejde du gør!
   Tak for det håb for bedring, du giver.

  2. Hej Jesper,
   Ser du andre patienter med komplekse symptomer?
   på forhånd tak,
   Mvh,
   Iben Tollan

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *